• Tijd om onze vaste volgers weer wat bij te praten over het wel en wee van VVH 2.

  Ons 2e heeft zich met 2 overwinningen en 1 nederlaag in de laatste 3 competitie wedstrijden inmiddels gemeld in het zogenaamde linker rijtje van de ranglijst. Dat is ook nodig, omdat halverwege deze competitie de ranglijst wordt opgedeeld in een promotie en een degradatie gedeelte. In principe zou dan minimaal de 5e positie op de ranglijst bezet moeten worden en daar staan onze jongens inmiddels met 10 punten uit 6 wedstrijden.

  Geconcentreerd

  Bergambacht was vandaag een tegenstander die als directe concurrent gezien kon worden voor de belangrijke 5e positie op de ranglijst. Onze ploeg was voor het eerst in wat langere tijd redelijk compleet en kon beschikken over de “Aussies” Iemand en Lars H. , terwijl ook captain “Bruce” weer was teruggekeerd na een korte break op Gran Canaria op zijn stek centraal in de defensie.

  Er werd zeer gedisciplineerd en geconcentreerd gespeeld in deze belangrijke pot. Het veldspel zag er zeer behoorlijk uit. Er werden flink wat kansen gecreëerd, terwijl de defensie stond als een huis.

  De actieve Kelvin (den Boer) die een basisplek in de ploeg had gekregen links op het middenveld en al in het begin van de wedstrijd met een venijnige schuiver de BAB doelman had getest, werd na een kleine 35 minuten binnen de beruchte 16-meter over de knie gelegd door een BAB defender en dat leverde een terechte penalty op. “Bomber” Joran schoot de 11 meter trap vervolgens “overtuigend ??” binnen; 1 – 0. Daarmee gingen de ploegen de rust in.

  Druistig

  Na de rust toonde het 2e zich van haar druistige kant. We hebben een jonge ploeg, die er nogal eens naar neigt om zichzelf voorbij te lopen! De goede wil en beleving wint het dan regelmatig van een stukje rust in ons spel. Daardoor worden acties te gehaast en wordt er jammer genoeg te weinig gebruik gemaakt van de goede mogelijkheden die we in eerste instantie zelf mogelijk hebben gemaakt en de ruimtes die ontstaan op het veld. Alleen daarom al kon deze wedstrijd niet voortijdig in het slot worden gegooid en bleef het bij een benauwde 1 – 0, terwijl een 3-0 of 4 – 0 overwinning in deze pot goed mogelijk geweest zouden zijn.

  Uiteindelijk overheerste echter wel de tevredenheid over de zege en de 3 punten. Daarnaast werden er ook weinig kansen geschonken aan BAB en kon er dus door doelwachter Lucas weer een “clean sheet” bijgeschreven worden.

  Voorlopig zit het 2e op koers voor het eerste doel van dit seizoen; plaatsing voor de promotie poule. Het zal onze jongens wat meer rust en stabiliteit geven voor het vervolg van de competitie.

  Opstelling VVH 2

  L. Reichard; Imandt, Honkoop ©, Hoogveld, M. de Bruijn; Hoogendoorn, Oskam, Harmsen, den Boer (van der Vlist) ; J. Reichard (S. de Bruijn), Backx (Holleman).

  Overige wedstrijden hieraan voorafgaand:

  ARC 3 – VVH 2 3 – 2 (1 – 1)

  Een onnodige nederlaag tegen deze Alphense laagvlieger met een groot aantal oudere en meer ervaren spelers. Binnen 10 minuten werd in de 2e helft een achterstand van 2 doelpunten opgelopen en dat bleek een klap die we niet meer te boven kwamen.

  VVH doelpunten -> 1 – 1 Niels Mulder, 3 -2 Mark Koorevaar

  VVH 2 – SPV’81 2 5 – 0 (2 – 0)

  Een regelmatige overwinning van een ultrajong 2e in een wedstrijd tegen het Polsbroekse SPV dat eigenlijk niet in deze competitie thuishoort. Desalniettemin viel de eerste goal pas na een half uur. Ook vandaag ging het allemaal niet vanzelf.

  1 – 0 Joran Reichard

  2 – 0 Joran Reichard

  3 – 0 Twan Hoogendoorn

  4 – 0 Luc van der Vlist

  5 – 0 Jordy Boere

  Don Leo