• De afgelopen 100 jaar

  Op deze pagina zullen diverse foto’s en verhalen komen te staan uit de VVH geschiedenis van de afgelopen 100 jaar.

 • Gerard Versteeg

  Mijn herinneringen in vogelvlucht van 72 jaar vv Haastrecht

  Vanaf mijn 8e jaar was ik al supporter van het 1e elftal. Mijn vader was bestuurslid en nam mij mee naar bijna alle uitwedstrijden en thuis natuurlijk. Het was in de jaren 1948, 1949 en 1950 dat ze kampioen werden in de 4e klas KNVB.

  Op 14-jarige leeftijd werd ik lid. Dat was toen de leeftijd waarop je kon beginnen met voetballen, er waren alleen B en A junioren.

  In het seizoen ’58-’59 behaalden wij met het 1e het kampioenschap van de Afdeling Gouda.

  Vanaf 1970 tot 1996 heb ik in lagere elftallen gespeeld van het 2e tot en met het 9e. Dat was volgens mij het laagste elftal.

  Ik beëindigde mijn carrière in het 5e omdat er toen minder elftallen werden ingeschreven. Herman van Veen speelde ook regelmatig mee in dat elftal. Na afloop bij de tegenpartij in de kantine, zeiden enkele mensen: “die linksbuiten van jullie lijkt sprekend op Herman van Veen”. Het antwoord was dan: “dat zeggen ze wel op meer plaatsen”.

  Vanaf 1967 tot 1997 heb ik diverse bestuursfuncties vervuld en bestond het bestuur uiteraard uit verschillende samenstellingen. In 1962 heb ik mijn scheidsrechtersdiploma gehaald, zo kon ik op de zaterdagmiddag A en B jeugdwedstrijden fluiten.

  Hoogtepunten waren er genoeg, onder andere het verbeteren en uitbreiden van de accommodatie, kantine, kleedkamers en bestuurskamer. Het damesvoetbal, onder leiding van en vooral met Wil van den Hoek, behaalde mooie resultaten. Later heeft Wil ook veel gedaan voor de jeugd, waardoor ze geheel terecht tot Erelid is benoemd!

  In de loop der jaren met heel veel jongens wedstrijden gespeeld, gewonnen en niet gewonnen. En met elkaar de 1, de 2e en vooral de 3e helft doorgebracht! Daar heb ik heel goede herinneringen aan over gehouden.

  Ook aan de tegenstanders, vooral in de Krimpenerwaard, Oudewater en overige verenigingen in de omgeving.

  Met broers en neven hebben we enkele jaren een familie-elftal gevormd en speelden we op de vrijdagavond dat de kermis er was tegen de familie Van Baaren uit Oudewater. Heel gezellig!

  Kortom, heel veel plezier gehad bij de VVH!

  Ook heus weleens mindere, maar daar gaan we het niet over hebben, anders moet ik later zeggen dingen ‘verkeerd herinnerd te hebben’.

  Verder wens ik de vereniging ALLE GOEDS voor alle leden, vrijwilligers en BESTUUR met het bereiken van het 100-jarig jubileum!

  En hoop ik dat er enkele dames- of herenleden zich beschikbaar stellen voor een bestuursfunctie om de vereniging en de geweldige accommodatie te kunnen laten voortbestaan.

  Gerard Versteeg

 • David de Wit

  Beste VVHaastrecht,

  Als shirtsponsor van VVH zondag 2 willen wij de club feliciteren met haar honderdjarig bestaan.

  Het is enorm zonde dat er dit jaar geen groot feest gevierd kan worden, zeker gezien de inspanningen van alle vrijwilligers die groots uit wilden pakken in het jaar van het 100 jarig bestaan.

  We kijken uit naar de volgende feesten en gezelligheid op de club.

  Laten we er toch een mooie dag van maken met elkaar!

  Als troost een foto hoe het had kunnen zijn dit jaar.

  Met vriendelijke groet,                                                                                        David de Wit

 • Adrie & Jacques den Boer:

  Aan het bestuur en de jubileumcommissie van VVH,

  In tijden van een pandemie een podium vinden voor een eeuwfeest is helaas niet mogelijk. Jammer maar……

  Als je denkt aan wat de VVH in die honderd jaar gebracht heeft aan sportief plezier en nog veel, veel meer dan maak je een diepe buiging en applaudisseer je luid.   Heel Haastrecht mag trots zijn op zijn voetbalclub die een belangrijk deel van het sociale en sportieve leven van haar inwoners nog steeds verzorgd.

  Wij dragen de VVH een warm hart toe en zijn er trots op dat onze zoon en twee kleinzonen er voetballen. We kunnen niet wachten om weer langs de lijn te komen kijken naar hun spelplezier.

  VVH heb een mooie toekomst en vier je eeuwfeest tot je 101 wordt!

  Met vriendelijke groet,

  Adrie & Jacques den Boer

 • Clubliederen