• Ongelukkige 1e thuisnederlaag 😔

  Afgelopen zaterdag mochten we als nummer drie aantreden tegen de nummer twee Schelluinen. Door onze sterke 2e seizoenshelft mocht dit nu als een ware topper gezien worden. 🤩

  De omstandigheden waren perfect met prachtig zonnig weer. De eerste drinkpauzes werden daardoor op het warme kunstgras ook alweer ingelast. 🥵

  Aanvankelijk begon Schelluinen met een hoop power aan de wedstrijd. Een ploeg met veel fysieke kracht die speelt naar hun goed betaalde mogelijkheden. Weinig voetbal, maar veel de lange bal.

  Na het eerste kwartier nam de druk echter wel wat af en kwamen wij ook af en toe wat dreigender uit onze schulp. Tot echte kansen kwamen beide ploegen overigens in de 1e helft nauwelijks.

  Toch gingen we niet met de brilstand rusten, want na een half uur werd balverlies van ons direct afgestraft door de spits van Schelluinen. Hij verschalkte onze uitgekomen keeper Thomas Groenendijk met een lage schuiver.

  Gelukkig voor ons viel op slag van rust de gelijkmaker. Thijmen Raateland schoot een rebound binnen nadat de keeper de eerste inzet van Stephan Bakker nog had gestopt.

  Na de rust zag je de krachten bij Schelluinen langzaam wegvloeien. Wij voelden dan ook dat er meer in het vat zat en gingen op zoek naar de winnende treffer. Echter werkte de  grensrechter van Schelluinen hier niet aan mee... Een goeie aanval van ons werd afgevlagd, waar het volgens de menigte langs de lijn absoluut geen buitenspel was.

  Vervolgens stond ook de keeper en vlak voor tijd de paal onze winnende treffer in de weg. 🤨

  En dan zal je altijd zien dat je de deksel nog op de neus krijgt. Aan het begin van de blessuretijd mocht Schelluinen namelijk een corner nemen en die plofte in één keer bij de tweede paal achter onze doelman in het net. 😭

  Dit betekende onze eerste thuisnederlaag in de competitie dit seizoen.

  Echter zorgde de overige uitslagen er wel voor dat we met nog twee duels te spelen nog altijd de leiding in de 3e periode hebben.

  Twee overwinningen zullen dus volstaan voor het pakken van die periode, makkelijker gezegd dan gedaan. 😅

  Na afloop werd ondanks de nederlaag Kevin Quint nog verkozen tot man of the match aan onze kant. Hij won de bon van Pizzeria Portofino Haastrecht. 🍕

  Volgende week mogen we wederom op naar Sportpark Bakestein in Zwijndrecht.

  Onze tegenstander is nu Groote Lindt, juist de ploeg die de 2e periode met één punt meer dan ons wist te pakken.

  Tot volgende week. 🟡⚫️

  Terugblik VVH 1 - Schelluinen 1